Waar kun je makkelijk geld lenen?

makkelijk geld lenen
Waar kun je makkelijk geld lenen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om makkelijk geld te kunnen lenen, om bijvoorbeeld iets duurs te kopen waar je op dat moment geen geld voor hebt. Afhankelijk van het bedrag wat je nodig hebt kun je je geld snel in handen hebben. Stel dat je even snel iets moet betalen, een rekening of zo, dan kun je kiezen voor een minilening, met een minilening kun je ongeveer 800 euro lenen en het grote voordeel is dat een BKR notering niet erg is.

Groot bedrag lenen

Als je een groter bedrag nodig hebt om een auto te kopen of zoiets dan moet je een doorlopend krediet of een persoonlijke lening afsluiten, dit duurt wel iets langer voordat je je geld hebt, maar kan ook best wel snel op je rekening staan. Als je een lening moet afsluiten voor een groter bedrag, dan wordt er wel getoetst bij het BKR, sta je daar geregistreerd dan kun je deze lening verder wel vergeten.

Persoonlijke Lening

Een persoonlijke lening moet je over het algemeen in 5 jaar terugbetalen, want een hoop mensen gebruiken een persoonlijke lening om en auto te kopen en om te voorkomen dat je de auto niet meer hebt, maar nog wel de lening moet terugbetalen, is de maximum tijd waarin je moet terugbetalen gesteld op 5 jaar. Dat is meer gedaan om je een beetje te beschermen tegen te hoge en te lange lasten.

Doorlopend Krediet

Met een doorlopend krediet heb je wel het voordeel dat het geld wat je al hebt terugbetaald gewoon ook weer kan opnemen, voordeel is dat je altijd geld achter de hand hebt, maar ook een nadeel is dat het een lening zonder einde is en dus altijd geld blijft kosten, zeker als je niet zo sterk in je schoenen staat en constant het maximale opneemt. Doe je dit dan betaal je altijd de maximale rente en kom je nooit meer van de lening af.

Let op met geld lenen

Let met geld lenen goed op dat je niet in de maling wordt genomen, want er zijn en hoop bedrijven die een slaatje uit je willen slaan. Vroeger had je Dirk Scheringa met zijn geldleen bedrijven en als je daar dan een lening afsloot werd je meteen allerlei dure verzekeringen aangesmeerd. Er zijn mensen die daar nu nog steeds krom voor liggen. Maar tegenwoordig gaat dit niet meer zo, want dit is nu bij wet verboden. Maar je moet wel uitkijken voor rente die je moet betalen en eventuele andere kosten. Het best is om het specifiek naar te vragen, zodat je precies weet hoe alles gaat en wat je terug moet betalen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s