Doorlopend Krediet rente berekenen

Doorlopend Krediet rente berekenen
Doorlopend Krediet rente berekenen

Ga je een Doorlopend Krediet afsluiten dan is het natuurlijk van belang om een aantal punten goed in de gaten te houden en degelijk te controleren voordat je een Doorlopend Krediet afsluit. Lees goed de voorwaarden door en kijk of er geen addertjes onder het gras zitten, zoals het verplicht afsluiten van verzekeringen. Dit kan namelijk wel gevraagd worden, maar je bent niet verplicht om daar ook enige verzekering af te sluiten, sterker nog, bij het aanvragen van een Doorlopend Krediet is het zelfs verboden om er een verzekering bij te verkopen, dat is zogenaamd koppelverkopen en dat is niet toegestaan.

Doorlopend Krediet rente berekenen

Een Doorlopend Krediet is een krediet welke enorm populair is op het moment, het is een flexibel krediet en bij deze huidige lage rentestand hoeft het geen dure lening te zijn. Vanwege zijn flexibiliteit is het Doorlopend Krediet het populairste krediet in Nederland.

De rente

De rente die je betaalt voor een Doorlopend Krediet hangt af van een aantal factoren, hoe hoog is het bedrag wat je gaat lenen en wat is de termijn waarin je gaat terugbetalen? Wil je de rente weten dan is daar moeilijk antwoord op te geven zonder een bedrag of termijn te noemen. Maar over het algemeen ligt de rente voor het Doorlopend Krediet tussen de 4,7 en 10,9%. Dat is een aardig verschil in rente en dat gaat over tientallen euro´s per maand aan alleen maar rente. Vaak is het goedkoper om een zo hoog mogelijk Doorlopend Krediet af te sluiten, want dat scheelt een heleboel in de rente. Van het gevraagde bedrag hoef je natuurlijk niet alles te gebruiken, wat je niet opneemt daar hoef je ook geen rente over te betalen.

Online aanvragen

Online is een offerte voor een Doorlopend Krediet een fluitje van een cent, je vult een formulier in en het is al klaar. Vervolgens krijg je een vrijblijvende offerte die je kunt accepteren of niet. Je zult zien dat wanneer je het maximaal te lenen bedrag aanvraagt de rente aanzienlijk naar beneden gaat. Neem een hoger bedrag en een lange looptijd, dan betaal je de minste rente.

Het AFM

Kijk bij het AFM en Wikipedia voor meer informatie over het Doorlopend Krediet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s